Welkom bij SalveCoaching

Salve Coaching helpt bij een burn-out

BURN-OUT

Burn-out zijn is een ware belemmering in alles, als je eenmaal burn-out bent kun je al tegenstand ervaren bij eenvoudige handelingen zoals bijvoorbeeld het zetten van thee, iets opruimen of als iemand je iets simpels vraagt. Alles is teveel en kost vreselijk veel energie. In drastische gevallen kan het lichaam totaal uitschakelen. Deze “overgevoeligheid” wordt veroorzaakt omdat je jezelf (lange tijd)dwingt of gedwongen bent steeds maar door te zetten en dat vergt het uiterste van je lichaam en geest, vaak ongemerkt.

Als je je lange tijd in stresssituaties bevind raak je langzaam uitgeput, burn-out is wat dat betreft een echte sluiper. Eerst ben je prikkelbaar en je voelt je vaak gestressed, korte rustperiodes voldoen maar net en een kort lontje is je niet vreemd. Daarna begint de emotionele fase, van binnen willen schreeuwen, het gevoel dat je weg wilt van alles maar je gaat door. Je bent aardig overspannen aan het raken, vakantie of een vrije dag voldoen niet meer en iedere ochtend sta je met lood in je schoenen op, dit kan maanden duren, ondertussen lach of wuif je het allemaal maar weg. Uiteindelijk is je weerstand verminderd, om alles kun je in huilen uitbarsten, contact met werkgever of het aangaan van andere verplichtingen vergen dusdanig veel energie dat je het liefst weg wilt kruipen en het malen in je hoofd gaat maar door, sommigen ervaren het als een “café in hun hoofd”.

Van dingen waar je eerst voldoening uit haalde zoals muziek luisteren, je hobby’s uitvoeren of feestjes krijg je het bij de gedachte alleen al benauwd. Je wil wel, maar je kan gewoon niet meer, de burn-out fase is aangebroken. Nogmaals, deze constante roofbouw op je lichaam en geest kan maanden of zelfs jaren duren voor je uiteindelijk burn out raakt. Belangrijk is dan ook om voortijdig je stresspunten aan te pakken en je balans te bewaken.


Salve Coaching helpt ook bij een burn-out "En geen nood, als ik er bovenop ben gekomen dan gaat jou dat ook lukken!"Een goede balans in je leven is heel belangrijk, een goede balans bereik je door op tijd rust momenten in te lassen, je grenzen te bewaken en op tijd nee te zeggen. Dit vergt veel zelfdiscipline en is vaak niet voor iedereen vanzelfsprekend, vooral omdat verschillende situaties op zowel je werk als privé je gewoonweg overkomen of juist worden opgedrongen, dan voel of ben je gedwongen door te zetten.

Als je jezelf steeds weg moet cijferen en te lang wordt blootsgesteld aan stress zal overspannenheid en uiteindelijk burn-out niet uitgesloten worden. Hoe voorkom je burn-out, hoe ga je om met stress momenten vóór burn out of met burn out als je er eenmaal in zit?

Samen gaan we zorgen dat je letterlijk weer in contact komt met jezelf. Je lichaam en geest moeten weer leren samenwerken wat uiteindelijk resulteert in een andere mindset want hoe je het ook went of keert, je gedachten zijn je grootste remmingen. Je drang om door te zetten kan te maken hebben met gebeurtenissen uit het verleden, door bepaalde situaties zijn je hersenen overgegaan in een soort overlevings-modus, het is moeilijk om dat om te zetten en los te laten, in dit geval gaan we hier dieper op in zodat je niet alleen de oppervlakkige remmingen kan aanpakken maar ook de onderliggende oorzaak kan verwerken.